Les dues convocatòries de la sessió es van realitzar amb els textos següents: “Podem anunciar la propera obra pel seu títol? Si fóssim actors preparant una representació ens referiríem a “The Scottish play”, no mencionaríem el nom del protagonista ni el dels altres personatges, tantes i tan greus han sigut les desgràcies que han acompanyat algunes representacions d’aquesta tragèdia.
Però nosaltres som simples comentaristes, no subjectes, per tant, a les restriccions que imposa la tradició teatral. Així doncs podem comunicar que serà Macbeth l’obra que es presentarà a la
propera sessió del cicle de conferències sobre Shakespeare.
La presentació, aquesta vegada serà en català. Tindrà lloc el tercer dimecres d’abril, el dia 17, a les 19,30h. a la Llibreria Laie, així disposaràs de més temps per a llegir la tragèdia més curta de Shakespeare, o repassar-la si ja l’has llegit. La més curta però també la més sanguinària. Una tragèdia en la que tenen molta importància els elements sobrenaturals: les bruixes i l’espectre de Banquo. Una obra en la que la bogeria, els somnis, les al·lucinacions fan navegar als personatges principals en un mar de confusió entre realitat i fantasia. Alguns acadèmics opinen
que la poesia a Macbeth està entre les millors que va escriure Shakespeare. Bones raons per a llegir l’obra abans d’assistir a la presentació, oi?”
“Macbeth es, de totes les obres de Shakespeare, la que incorpora més aspectes de la situació política del moment en que va ser escrita. ¿Quines son les claus que expliquen que el drama més conjuntural del autor tingui tanta vigència 400 anys més tard?
El nomenament de Francesc I ha posat d’actualitat mediàtica la Companyia de Jesús. ¿Què has trobat en el text de Macbeth que consideris pot estar relacionat amb els jesuïtes? Alguna cosa hi ha d’haver perquè molts autors s’hi refereixen i fins i tot n’hi ha un, Garry Wills, que titula el seu llibre sobre Macbeth “Witches & Jesuits”. Bruixes, és clar. Però ¿jesuïtes?”.