La sessió d’abril-15 va anir a càrrec del professor Andreu Jaume, editor i crític literari.

Andreu Jaume és un gran coneixedor de la obra de Shakespeare com ho acrediten dues de les seves recents activitats. La primera és l’edició de les obres complertes del poeta i dramaturg anglès en 5 volums a la col·lecció Debolsillo de Random House Mondadori. La segona son els cursos que ha impartit a l’Institut d’Humanitats de Barcelona sota el títol de Lectures de William Shakespeare.

En un article sobre el Poder en Shakespeare publicat el mes de març de 2015, Andreu Jaume diu: “El enigma de Shakespeare estriba precisamente en su capacidad de desaparecer en todos sus personajes sin servir nunca a nada ni a nadie, sin afiliarse a ninguna corriente filosófica, política o moral, sin dejar del todo claras sus deudas con ningún autor y solo intimando, muy raras veces, alguna personal obsesión que al final termina por callarse, dejándonos, como siempre, estupefactos ante nosotros mismos.”

Per tot això resulta molt atractiva la proposta del conferenciant de fer un recorregut per la vida i l’obra del autor anglès sota el títol de “L’essència de Shakespeare”.

Deixa un comentari