Toronto. University of Toronto Press

Any: 1996

ISBN: 9780802062154

Matèria: Assaigs. Estudis de literatura occidental

Pots trobar-lo a: University of Toronto Press

 

L’editorial publica aquesta presentació de l’obra i del seu autor: 

“A les “Conferències Alexander” de 1965-66, a la Universitat de Toronto, el Dr. Frye va descriure la base de la visió tràgica com “estar en el temps” en què la mort “l’esdeveniment essencial que dóna forma i constitueix la vida… defineix l’indiviu i el desmarca de la continuïtat de la vida, que flueix indefinidament entre el passat i el futur”. 

En l’opinió de Dr. Frye, en la tragèdia shakespeariana es poden distingir tres tipus de tragèdies, la tragèdia de l’ordre, la tragèdia de la passió i la tragèdia de l’aïllament, i en totes, un patró d'”estar en el temps” configura l’acció. En el primer tipus, del qual Juli Cèsar, Macbeth i Hamlet en són exemples, un governant poderós és assassinat, sent substituït per una figura rebel, i venjat finalment per una figura nèmesi; en el segon bloc, representat per Romeu i Julieta, Antoni i Cleòpatra i Troilus i Crèssida, l’autoritat es divideix i l’heroi és destruït per un conflicte entre lleialtats socials i personals; i a la tercera, amb Otel·lo, El Rei Lear i Timó d’Atenes, la figura central està allunyada del seu món, en gran part com a conseqüència del seu fracàs per comprendre la dinàmica d’aquest món. El que ens mostren totes aquestes obres, sosté el Dr. Frye,  és “l’impacte de l’energia heroica en la situació humana”, amb el resultat que “allò heroic és normalment destruït… i la situació humana continua el seu curs”.

Fools of Time serà una obra benvinguda no només per molts estudiosos familiaritzats amb la gran visió crítica del Dr. Frye, sinó també per estudiants de grau, graduats, professors de secundària i professors d’universitat que, des de fa molt temps, valoren el seu treball com a eina clau per a comprendre la literatura anglesa de manera més sòlida i profunda.

Northrop Frye (1912-1991) va ser un dels estudiosos i crítics de literatura anglesa més influïents del segle XX. Northrop Frye va ser professor del Departament d’Anglès a la Universitat de Victòria, de la Universitat de Toronto, des de 1939 fins a la seva mort. Entre les seves obres s’inclouen Words with Power i Anatomy of Criticism.