Madrid. A. hache. Adriana Hidalgo editora

Any: 1999

ISBN: 9789879396032

Matèria: Assaig. Estudis de literatura occidental

Pots trobar-lo a: Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

 

L’editorial publica aquesta presentació de l’obra i del seu autor:  

“En aquests cinc textos Auden analitza caracterítiques i personatges específics de l’obra de Shakespeare, que li serveixen com a punt de partida per a entendre tot el seu teatre. 

Per mitjà de El mundo de Shakespeare, Auden investiga amb lucidesa les relacions d’aquell teatre i aquell públic amb el teatre i el públic moderns, i es deté especialment en alguns personatges shakespearians fonamentals, com ara Shylock (El mercader de Venècia), Otel·lo i Iago (Otel·lo). A través d’aquests caràcters, el poeta i assagista estableix les claus culturals i psicològiques que permten convertir-los en tipologies humanes, que van més enllà de qualsevol època. Així, els assaigs d’Auden compresos en aquest llibre expliquen la vigència del teatre de Shakespeare i la seva especial ressonància en l’època actual.

Wystan Hugh Auden Wystan Hugh Auden, un dels més grans poetes i assagistes del seu segle, va néixer a York, Anglaterra, l’any 1907. Va publicar el seu primer llibre, Poems, el 1930. L’obra Look, Stranger, de 1936, el va convertir en l’arquetip antifeixista britànic. A finals de 1938, després d’haver viatjat per Espanya, Islàndia i Xina, es va instal·lar als Estats Units, adoptant la ciutadania nord-americana a partir de 1946. Va publicar varis llibres de poemes, entre els quals destaquen For the Time Being (1944), The Age of Anxiety (1947) i The shields of Achilles (1955. Autor d’obres teatrals, llibrets d’òpera i llibres de memòries, li van ser atorgats el Pullitzer i el Bollinger, entre altres premis. Els seus principals assaigs es troben recollits a La mano del teñidor i en El mundo de Shakespeare, ambòs publicats per Adriana Hidalgo. Va passar els darrers anys de la seva vida entre el seu apartament de Nova York, la seva càtedra a Oxford i una casa d’un poblet austríac. Va morir a Viena l’any 1973″