Madrid. Alfabeto

Any: 2019

ISBN: 9788494994289

Matèria: Estudis de literatura occidental

Pots trobar-lo a: Llibreria Laie

 

L’editorial publica aquesta presentació de l’obra i del seu autor: 

“Mentre Isabel I, cada cop més envellida i obstinada, s’aferra al poder amb dents i ungles, un brillant dramaturg explorava les causes socials, les arrels psicològiques i els retorçats efectes de la tirania. A l’analitzar la psique (i les psicosis) de personatges de la fila de Ricard III, Macbeth, Lear, Coriolà i de les societats sobre les que governaven, Stephen Greenblatt revela les formes amb les quals Shakespeare aprofundeix en l’ànsia de poder absolut i les catastròfiques conseqüències que el seu exercici comporta. 

Institucions fortament arrelades acaben mostrant-se fràgils, la política i els seus representants sucumbeixen al caos, la misèria econòmica alimenta la còlera populista, la població accepta que l’enganyin, el rencor partidista s’imposa, la indecència més desvergonyida impera: aspectes com aquests, propis d’una societat en crisi, fascinaven Shakespeare, i estan presents en algunes de les seves obres més memorables. Amb gran perspicàcia va saber mostrar la psicologia infantil i els insaciables afanys narcisistes dels demagogs —així com el cinisme i l’oportunisme dels diversos còmplices i paràsits que els envoltaven-, i va imaginar la manera de frenar-los. És per aquestes, i moltes altres raons, que l’obra de Shakespeare, com posa magistralment en evidència Stephen Greenblatt en aquest llibre, segueix presentant una importància essencial avui en dia.

 

Stephen Greenblatt és John Cogan University Professor d’Humanitats, un dels títols més distingits de la Universitat de Harvard. És autor de varis llibres, entre els quals destaquen El giro, amb el que va obtenir el Premi Pulitzer i el National Book Award, El espejo de un hombre: vida, obra y época de William Shakespeare, o Ascenso y caída de Adán y Eva. És així mateix editor general de The Norton Shakespeare.”