Shakespeare és el creador d’una obra dramàtica i poètica extraordinària. Una obra que, a més a més, ha inspirat a molts autors per a crear les seves obres en el àmbit de la literatura, la música, les arts plàstiques i el cinema.

La composició operística ha sigut un camp especialment afavorit, quasi bé tres centenars òperes s’han creat a partir de la obra de Shakespeare, encara que és molt inferior el número d’òperes que figuren en el repertori actual.

Verdi destaca entre els compositors per una triple motivació: per haver creat fins a tres òperes inspirades en la obra del Bard, perquè de les tres se’n continuen fent produccions en l’actualitat, i per la gran sintonia que hi ha entre els dos artistes, el dramaturg anglès i el compositor italià. Macbeth és la primera de les tres òperes, Otello la més reeixida i Falstaff
la última obra del compositor.

El dimarts dia 18 d’aquest mes de novembre, a la Llibreria Laie, Pau Claris 85 de Barcelona, a les 19:30h faré una presentació d’aquests temes i il·lustraré l’exposició amb fragments de la producció de Macbeth de la Royal Opera House, una producció de 2011 dirigida per Phyllida Lloyd i amb Antonio Pappano com a director d’orquestra.

Deixa un comentari