Aquesta tardor comença un nou cicle de l’Associació Catalana de Shakespeare. Comptarem també amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Una excel·lent ocasió per gaudir fora de l’àmbit acadèmic dels coneixements de reconeguts experts en literatura.

El cicle, que s’inaugura el 21 de novembre i continua un cop al mes a partir de gener, contemplara els diferents àmbits artístics han sentit l’influència de Shakespeare.

Sobre el curs

Les obres de Shakespeare han estat, i continuen sent, una font inesgotable d’inspiració creativa en els diferents àmbits artístics: música, literatura, cinema, pintura, etc. De fet, el llegat del genial dramaturg anglès ens arriba directament per les representacions i la lectura de les seves obres, però també per les innumerables interpretacions que n’han fet artistes, músics, literats i cineastes al llarg dels darrers quatre-cents anys.

L’Associació Shakespeare de Catalunya, juntament amb l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona, han dissenyat un curs que té com a objectiu sistematitzar i donar a conèixer aquesta inuència de Shakespeare en les diferents arts.

Horari_ de 19.30 h a 21.00 h

Lloc_ Laie Pau Claris (Pau Claris 85, Sala Picasso)

Preu seminari_ 100 € | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats –
presentant acreditació)

+info a laie.es/activitats o consultar fulletó

Inscripcions a activitats@laie.es | assumpte: Curs Shakespeare i les Arts | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

21 novembre 2018: Presentació del curs a Laie Pau Claris: El altres Shakespeare: Edward III i Cardenio per Joan Curbet Soler i Antonio Contreras Martín (Institut d’Estudis Medievals, UAB). Sessió gratuïta

16 gener: So, cançó i incident: Adaptacions simfòniques del corpus shakespearià per Carme Font Paz i (Institut d’Estudis Medievals, UAB).

13 febrer: Un retrobament artístic: Shakespeare i els pintors Pre-Rafaelites per Joan Curbet Soler (Institut d’Estudis Medievals, UAB).

13 març: L’obra de Shakespeare, font d’inspiració operística per Josep M. Oroval Planas (President de l’Associació Shakespeare de Catalunya).

10 abril: Shakespeareoticades. Tot allò que fem amb Shakespeare per Beth Escudé Gallès (Institut del Teatre).

8 maig: Shakespeare i la seva obra al món del cinema per Antonio Contreras Martín (Institut d’Estudis Medievals, UAB).

12 juny: La petjada literària de Shakespeare per Laura Borràs Castanyer (Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, UB).

*Aquest programa està subjecte a canvis de darrer moment. S’avisarà els inscrits, si cal.